Library & Information science…

Library & Information science…

207
0
SHARE
Q & A

                                Q & A

Q1. “KOHA” is

Ans. Open Source Integrated Library System

Q2. “KOHA” library software package is developed by ?

Ans. Katipo Communications

Q3. “KOHA” library software package is originated in ?

Ans. New Zealand Q4. “DELMS” library software is developed by ?

Ans. DESIDOC

Q5. “DELMS” library software is developed in ?

Ans. 1988

Q6. “DELSIS , DELMARC & DELPLUS” are library software developed by ?

Ans. DELNET

Q7. “DRUPAL” is

Ans. Content Management Software

Q8. “E-Granthalaya” library software package has been developed by

Ans. NIC

Q9. “Evergreen” is

Ans. Integrated Library management software

Q10. “Evergreen” software is originated in

Ans. USA

Q11. “Granthalaya” library software package is developed by

Ans. INSDOC, New Delhi

Q12. “ILMS” library software package is developed by

Ans. INFLIBNET, Ahmadabad

Q13. “Alice for Windows(OASIS)” library software package is developed by

Ans. Softlink Asia Pvt. Ltd New Delhi

Q14.”BASIS PLUS” library Software package is marketed in India by

Ans. NIC

Q15. “CATMAN” library software package developed by

Ans. INSDOC

Q16. “CDS/ISIS” package has been developed by

Ans. UNESCO

Q17. “CDS/ISIS” a user friendly package is developed by

Ans. UNESCO

Q18. “DEVSIS” is promoted by

Ans. IRDC

Q19. “BASIS PLUS” library software is developed by

Ans. Information Dimensions Inc, USA

Q20. “Librarian Suite” library software package is developed by

Ans. Soft-aid computers, Pune

Q21. “SLIM++” library software package is developed by

Ans. Algorithms ,Pune

Q22. “SLIM++” library software package is marketed by

Ans. Informatics India

Q23. “SOUL” library software package is developed by

Ans. INFLIBNET

Q24. “SOUL” library software package is developed in

Ans.1996

Q25. SOUL software has

Ans. 6 modules

Q26. “Ulysis” software was developed by

Ans. Wipro InformationTechnology

Q27. “Wilsys” library software package is developed by

Ans. Wipro India, Bangalore

Q28. “Virtul ILS” library software package is developed by

Ans. VLTS, USA

Q29. “D-Space” is developed by

Ans. HP & MIT

Q30. “D-Space”digital library software is originated in

Ans. USA

Q31. “D-Space” was released in

Ans. 2002

Q32. Online Search Information Registration & Inquiry system was the software of

Ans. ALA

Q33. “Green Stone” digital library software is originated in

Ans. New Zealand

Q34. “Green Stone” is developed by

Ans. University of Waikato

Q35. “Green Stone” was released in

Ans. 1998

Q36. ‘Suchika” Software was developed by

Ans. DESIDOC

Q37. “SCIMATE” library software package is developed by

Ans. Institute for Scientific Information

Q38. “New Gen Lib” is

Ans. Digital Library Software

Q39. “New Gen Lib” library software package is developed in

Ans. 2005

Q40. “New Gen Lib” library Software package is originated in

Ans. India

Q41. “MINISIS” software was developed by

Ans. IDRC/SNDT women University

Q42. “MAITRAYEE” software was developed by

Ans. CMC Ltd. , Kolkata

Q43. “LibSys” Library software package is developed by

Ans. Infotak Consultants Pvt. Ltd. New Delhi

Q44. “LIBRIS” library software package is developed by

Ans. Frontier Software Technology , Hyderabad

Q45.”LibSoft/Librarian” library software package is developed by

Ans. ET & T, New Delhi

Q46. “MOODLE” is

Ans. Learning management software

Q47. “SANJAY” library software is based on

Ans. CDS/ISIS

Q48. “SANJAY” library software package is developed by

Ans. DESIDOC

Q49. “SANJAY” library software package is marketed by

Ans. NISSAT

Q50. “SPSS” is software package for data analysis in

Ans. Social Sciences

Q51. “SOUL” Stands for

Ans. Software for University Libraries

Q52. “Comminities” is a component of following digital library software

Ans. D – Space

Q53. “OpenBiblio” software is originated in

Ans. Spain

                                               Sanjay kumar…